Sysmän elinvoimatyössä vauhti päällä

26.04.2018 13:10

Kategoria:

Sysmän työttömyys on laskenut nopeimmin Päijät-Hämeessä ja on enää 9,6 %. Tietyillä aloilla Sysmässä on työvoimapulaa. 

Paikallisvaluutta sysmä on otettu käyttöön ja sitä voi käyttää tällä hetkellä noin 30 yrityksessä. Jatkossa sysmiä voi käyttää myös kunnalle maksettaessa, yhdistyksissä ja jopa vuokranmaksuun. Sysmä on Suomen ensimmäinen digitaalinen paikallisvaluutta. 

Kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat on jaoteltu profiileihin parempien palvelujen mahdollistamiseksi. Työpajoja pidetään 4 kappaletta Sysmän kunnanvirastolla: 8.5 klo 18 tulosten esittely ja ideointi, 12.5 klo 12 vapaa-ajan asukkaiden palveluihin suunnattu työpaja, 15.5 klo 18 vakituisten asukkaiden palveluihin suunnattu työpaja ja 17.5 klo 18 yhteenvetotyöpaja, missä valitaan tärkeimmät ja vaikuttavimmat toteutettavat toimenpiteet. 

e-kuntalaisuus hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen. Tarkoituksena on mahdollistaa kenelle tahansa yksityishenkilölle tai yritykselle mahdollisuus digitaaliseen Sysmän e-kuntalaisuuteen ensimmäisenä kuntana Suomessa. Hanke alkaa heinäkuussa 2018. 

Kunnan tyhjiä kiinteistöjä laitetaan myyntiin. Lisätietoja ilmestyy mm. internetiin sysma.fi piakkoin. 

Lukion kehittämiseen ryhdytään toiminnan ja oppilasmäärän turvaamiseksi. Toimenpiteitä ovat mm. e-sport ja e-lukio. Lukion vetovoiman vahvistamista tarvitaan, jotta lukio voisi säilyä Sysmässä myös tulevaisuudessa. 

Lisätietoja antaa kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki, marketta.kitkiojoki@sysma.fi, puh. 044 7134 504