Sysmän paikallisvaluutta otetaan laajaan käyttöön

15.05.2018 08:06

Kategoria: Palvelut Yrittäminen

Suomen ensimmäinen digitaalinen paikallisvaluutta sysmä otettiin käyttöön 7.3.2018. Kyseessä on innovatiivinen kokeiluhanke. Järjestelmää on parannettu kokeilujen ja palautteen perusteella. Järjestelmä on turvallinen ja varma. Jokainen transaktio voidaan todentaa jälkikäteen järjestelmästä, myös ongelmatilanteissa.

Järjestelmä on nyt kokeiluvaiheen jälkeen täydessä käytössä. Sysmän kunta jakaa kaikille halukkaille kuntalaisille 5 sysmän arvoisen QR-tulosteen kunnanviraston yhteispalvelupisteestä. Alaikäisten QR-koodi luovutetaan huoltajan läsnäollessa. Henkilön tulee esittää kuvallinen henkilöllisyystodistus sysmiä noutaessaan. 50 ensimmäistä sysmään kirjautunutta yritystä tai yhdistystä saa 50 sysmän arvoisen QR-tulosteen.

Sysmän kunta ottaa piakkoin käyttöön sysmien vastaanottamisen. Kaikkia Sysmän kunnan laskuja ja palveluja voi maksaa jatkossa sysminä. Tarkka käyttöönottoaikataulu tiedotetaan myöhemmin.

Sysmät on tarkoitus laajentaa koko paikallistalouden kattaviksi. Esimerkiksi yhtiövastikkeen, vesilaskun ja kattavasti yritysten ja yhdistysten palveluja voi hankkia sysminä.

www.sysmaraha.fi

 

Lisätietoja: Projektipäällikkö Juri Nieminen, 044 978 4124, juri.nieminen@kuntavelho.fi

Sysmän kuponkieuro ja pienyrittäjien verkosto hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto ja Sysmän kunta.

Wellama                   Vaakuna