e-kuntalaisuus -hanke on käynnistynyt

10.09.2018 09:46

Kategoria: Palvelut

e-kuntalaisuus -hankkeessa kuka tahansa suomalainen yksityishenkilö tai yritys voi liittyä Sysmän e-kuntalaiseksi. Hanke on saanut lähtölaukauksen maaseudun elinvoiman kehittämisestä. Sysmän kunta haluaa olla avoin koko Suomelle. Tavoitteena on tarjota kattavasti digitaalisia palveluja kotikunnasta riippumatta. Palvelu on tarjolla myös Sysmän vakituisille asukkaille. Syyskuun aikana toteutetaan kysely, jolla selvitetään, mitä palveluja ja toimintoja e-sysmä alustalta toivotaan.

Teknisen ratkaisun toimittaa Cubescom Oy. e-kuntalaisuudesta on tarkoitus tehdä helppokäyttöinen, informatiivinen ja turvallinen alusta. Alustalla voidaan vahvasti tunnistautumalla asioida kunnan kanssa ja saada monipuolisia palveluja sähköisesti ilman tarvetta fyysiseen tai paperipostitse tapahtuvaan asioimiseen. Alustan on tarkoitus olla käyttövalmis viimeistään 31.12.2018.

Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki pitää tärkeänä, että palveluja digitalisoidaan ja Sysmää tehdään tunnetuksi laajemmin. - Käynnissä on jo paikallisvaluutta sysmä ja e-kuntalaisuus on uusi lisäpalvelu niin kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille, yrityksille kuin kenelle tahansa suomalaiselle. Kunnan elinvoimatyöryhmä on linjannut Sysmän pyrkivän maaseutukuntien digitaaliseksi edelläkävijäksi.

Hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto ja Sysmän kunta. Hankkeen kesto on 31.3.2019 asti.

 

Lisätietoja antaa:

Hankkeesta yleisesti: Projektipäällikkö Juri Nieminen 044 978 4124 juri.nieminen@kuntavelho.fi

Teknisestä ratkaisusta: Asiakasvastaava Elina Vehniäinen 044 781 0039 elina.vehniainen@cubescom.fi

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO SYSMÄN KUNTA