Kino

Sysmän Kino toimii historiallisen Teatteritalon tiloissa, osoitteessa Väihkyläntie 1, Sysmä

Näytösaikatauluista saat tietoa etusivun tapahtumakalenterista, Sysmän Kinon facebook- ja Instagram-sivuilta sekä Lähilehdestä.

Liput: 
lastenelokuvat 8 euroa, muut 10 euroa. Voit myös ostaa lahjalippuja.

Elokuvateatterissamme maksuvälineenä käyvät maksukortti tai käteinen.

Esteettömyys

Elokuvanäytöksiin on mahdollista päästä myös pyörätuolilla tai rollaattorilla. Apuvälineitä liikkumiseen tarvitsevat asiakkaat voivat tiedottaa näytökseen saapumisestaan ennakkoon Heta Heinolle arkisin klo 8.00–16.00 numeroon 044 713 4576 tai sähköpostilla heta.heino@sysma.fi. Tai, avustaja voi tulla sisälle Teatteritaloon pyytämään apua.

Teatteritalon takaosassa on ramppi, jota pitkin pyörätuolilla pääsee sisälle. Oven läheisyydestä löytyy myös esteetön wc. Teatteritalossa on kynnyksiä, jotka voivat haastaa yksin pyörätuolilla liikkuvaa. Henkilökunta auttaa mielellään!

Elokuvasalin istuimet eivät ole kiinteitä, joten tarvittaessa pystymme vaivattomasti järjestämään useita pyörätuolipaikkoja katsojillemme. Saavuthan ajoissa paikalle, jotta voimme varmistaa juuri sen paikan, missä elokuvasta haluaisit nauttia! Lipunmyynti aukeaa puolituntia ennen näytöksen alkua.

Tukea tai apua tarvitsevien katsojiemme avustajat pääsevät elokuvanäytöksiin maksutta.

Sysmä Kino pyrkii järjestämään kaikki kotimaiset elokuvanäytökset tekstityksillä kuulovammaisille. 

Ikärajat

Mitä tarkoittavat elokuvien ikäraja- ja sisältömerkinnät?

Ikärajat ovat seuraavat: S eli sallittu kaiken ikäisille, 7, K12, K16 ja K18.

Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen (yli 18-vuotiaan) vastuulla kolme vuotta. Ikärajasta K18 ei jousteta. Ikärajat eivät ole suosituksia, vaan perustuvat lakiin. Elokuvateattereiden on varmistettava, että elokuvakatsojan ikä riittää elokuvan katsomiseen. Varauduthan tarvittaessa todistamaan ikäsi lippukassalla sekä salin ovella ostaessasi lippuja ikärajamerkittyyn elokuvaan.

S = Sallittu kaikille

7 = Sallittu yli 7-vuotiaille. Aikuisen kanssa (yli 18 v) sallittu 4 vuotta täyttäneille

K12 = Sallittu yli 12-vuotiaille. Aikuisen kanssa (yli 18v) sallittu 9 vuotta täyttäneille.

K16 = Sallittu yli 16- vuotiaille. Aikuisen kanssa (yli 18v) sallittu 13 vuotta täyttäneille.

K18 = Kielletty alle 18-vuotiailta

Sisältömerkinnät

Elokuvat saavat ikärajan lisäksi sisältömerkinnän, joka kertoo, minkä tyyppisten lapsille haitallisten sisältöjen vuoksi elokuvalle on määritelty ikäraja.

Lapsille haitallista sisältöä ovat väkivaltainen, seksuaalinen ja ahdistusta aiheuttava sisältö tai muu näihin rinnastettava sisältö.

Sisältömerkinnät voit tarkistaa Finnkinon nettisivuilta. Finnkinon verkkopalvelussa näytetään elokuvien tiedoissa enintään kaksi tärkeintä sisältömerkintää. Luokittelun tarkat perusteet ja lisätietoja ikärajoista IKÄRAJAT

Lisätietoja Heta Heino, puh. 044 7134576, email: heta.heino@sysma.fi