Lahden seudun liikenteen vyöhykeuudistus voimaan 1.3.2023 alkaen

21.02.2023 15:23

Kategoria: Vapaa-aika Palvelut

VYÖHYKEUUDISTUS 1.3.2023


Lahden seudullisessa joukkoliikenteessä on käytössä vyöhykemalli, jossa matkalippu ostetaan kaikille niille vyöhykkeille, joiden kautta matka kulkee. Vyöhykejärjestelmää yksinkertaistetaan ja joukkoliikenteenkäyttöä helpotetaan vähentämällä vyöhykemäärä kymmenestä neljään. Vyöhykkeet uudistuvat 1.3.2023. Uudistus muuttaa vyöhykerajoja, lippujen hintoja ja vaihtoaikoja.
Uudistus ei aiheuta matkustajille toimenpiteitä. Waltti-matkakorttien oletusvyöhykkeet ja kausilippujen vyöhykkeet sekä mobiililippujen vyöhykkeet päivitetään automaattisesti taustajärjestelmässä. Uuden vyöhykemallin mukaisia lipputuotteita voi ostaa 1.3.2023 alkaen.


Uudet vyöhykkeet 1.3.2023 alkaen
A = Lahden keskusta
B = Vanhan Lahden kaupungin reuna-alueet, Nastola, Salpakangas ja Tiilikangas (Hollola), Hollola kk, Paimela (Hollola), Pennala (Orimattila)
C = Orimattilan keskustaajama, Hämeenkoski (Hollola), Vääksy ja Vesivehmaa (Asikkala), Vierumäki (Heinola), Kärkölä
D = Heinolan keskusta, Heinola kk, Myllykylä (Heinola), Asikkalan kirkonkylä, Padasjoki, Sysmä, Hartola
Reittioppaan päivittyminen
LSL:n reittioppaaseen uudet vyöhykerajat ja pysäkkien vyöhyketiedot päivittyvät 1.3.2023 alkaen. Uusia vyöhykerajoja tai pysäkkien vyöhyketietoja ei voi tarkastella reittioppaassa etukäteen. Vyöhykerajat ja pysäkit ovat nähtävissä Googlen karttapalvelussa.


Kausilippu kaikille vyöhykeväleille
Kausilipun voi uudistuksen jälkeen ostaa mille tahansa vyöhykevälille, mikä mahdollistaa edullisempien kausilippujen käyttämisen myös kuntien sisäisiin matkoihin. Aikaisemmin kausilippu on ostettu kuntakeskuksesta aina Lahden A-vyöhykkeelle saakka.


Pidemmät vaihtoajat
1 – 2 vyöhykkeen matkoissa 70 min
3 – 4 vyöhykkeen matkoissa 120 min
Lähimaksun vaihtoaika 90 min
Aikaisemmin vaihtoaika on ollut 60–90 minuuttia.


Lippujen hinnoittelu
Uudistuksen jälkeen aikuisen arvo-, mobiili- ja lähimaksu ovat samanhintaisia.
Seniorialennus on 1.3.2023 alkaen –30 prosenttia aikuisen arvo- ja kausilipun hinnasta. Alennus on voimassa kaikkina viikonpäivinä ja kellonaikoina. Aikaisemmin alennus on ollut –50 prosenttia, mutta voimassa vain arvolipuista arkisin kello 9–14. Kausilipuista yli 65-vuotiaat eivät ole saaneet vanhassa vyöhykemallissa alennusta.
Vaikutukset hintoihin kunnittain ja lipputyypeittäin löydät alla olevasta valikosta. Uudet ja vanhat hinnat näet myös hinnastosta.


Asiakasryhmät ja alennukset
Lapsi 7–16 vuotta
Kerta-, arvo- ja mobiililipusta –50 %
Nuori 17–19 vuotta
Arvo- ja kausilipusta –30 %
Opiskelija
Arvo- ja kausilipusta –30 %
Aikuinen yli 20 vuotta
Ei alennuksia.
Seniori yli 65-vuotias
Arvo- ja kausilipusta –30 %