RA-piste (rekisteröintipiste)

RA-pisteestä voit tilata varmennekortin, joka on Digi- ja väestötietoviraston (DVV) myöntämä kortti vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen ja allekirjoittamiseen (ammattikortti). Kortin käyttöön liittyvää neuvontaa saat oman organisaatiosi ICT-tuelta.

Asioidessasi rekisteröintipisteessä korttiasioissa (uuden kortin tilaus, kortin nouto, varakortin nouto, PUK-tunnusluvun tilaus) ota mukaasi voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilötodistus (passi tai henkilökortti). HUOM! Ajokorttia ei enää hyväksytä henkilöllisyysasiakirjana vahvaa sähköistä tunnistautumisvälinettä haettaessa.

Sosiaali- tai terveydenhuollon ammattikortti on henkilön omaisuutta ja kulkee mukana henkilön siirtyessä työpaikasta toiseen. Muiden työntekijöiden toimikortti on ns. organisaatiokortti, joka työsuhteen päättyessä luovutetaan takaisin Sysmän kunnalle.

Muut kuin Sysmän kunnan tai Sysmän kunnalle palveluja tuottavat Terveystalon työntekijät

Väestörekisterikeskuksen myöntämän varmennekortin voi tilata Sysmän rekisteröintipisteestä myös yksityisille sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisille. Terveydenhuollon ammattikortin käyttäjinä on koko Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluva terveydenhuollon ammattihenkilöstö ja sosiaalihuonnon ammattikortin käyttäjinä Suosikki-rekisteriin kuuluva ammattihenkilöstö.

Ulkopuolisten työntekijöiden varmennekorttien tilaaminen on maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 40,00 € ja uuden PUK-koodin tilaaminen 20,00 €. Maksu laskutetaan myöhemmin erillisellä laskulla ja kortti toimitetaan kotiosoitteeseen.

Ohje

Varaa aika ottamalla sähköpostilla yhteyttä osoitteeseen ra-piste(a)sysma.fi

Rekisteröintipiste sijaitsee Sysmän kunnanviraston 2. kerroksessa huoneessa H225.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat uusia ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla myös Digi- ja Väestötietoviraston sähköisen palvelun kautta: WebVartti. (Vanhan kortin voimassaoloaika ei saa ylittää 3 kuukautta uutta korttia haettaessa)