Sysmä, täyden elämän paketti

Sysmän toiminta perustuu menneiden sukupolvien aineelliselle ja henkiselle kulttuuriperinnölle. Tämän päivän Sysmässä kunnalliset ja yksityiset palvelut ovat vastaavan kokoisiin kuntiin verrattuna varsin kilpailukykyiset.

Sysmällä on edellytykset olla tulevaisuudessa entistä vetovoimaisempi asumisen, yrittämisen ja vapaa-ajan vieton mielekkäällä tavalla yhdistävä Päijänteen rantakunta. Panostaminen elinkeinojen kehittämiseen ja kulttuuritoimintaan sekä ihmisläheinen kasvuympäristö tukevat tätä jatkuvasti vahvistuvaa kehityssuuntaa.

Sysmä tunnetaan perinteisesti maito- ja sahtipitäjänä, kesäpitäjänä ja kesäisen kulttuurin pitäjänä. Kesähuviloita on ollut Sysmässä jo pitkälti toistasataa vuotta. Vapaa-ajanasumiseen Sysmässä ovat houkuttaneet Päijänteen ja lukuisten pienempien järvien läheisyys. Asuminen maaseudun kulttuurimaisemassa on monen unelma. Tietotekniikka on luonut siihen uusia mahdollisuuksia.

Toivomme jokaisen vapaa-ajansysmäläisen viipyvän entistä pidempään ja ympäri vuoden meillä. Kasvava vapaa-ajan asutus on vaikuttanut hyvin merkittävästi hyvän palveluvalikoiman kehittymiseen, joka taas hyödyttää kaikkia sysmäläisiä.

Sysmän lukuisat kulttuuritapahtumat lisäävät monen perheen viihtymistä; meillä soi Suvisoitto, on Kirjakyläpäivät, Uotinpäivät, kartanokierroksia, Kuurina-teatteri ja paljon muuta.

Tule nauttimaan kanssamme!