Sysmän elinvoimatyössä tapahtuu

17.06.2019 12:09

Kategoria:

                                                                                                               Mediatiedote 17.6.2019

Sysmän kunnalla on sopimus yritysneuvonnasta Hymy II -hankkeen kanssa. Kaikki mahdollinen yritysneuvonta uuden yrityksen perustamisesta olemassa olevan yrityksen toiminnan kehittämiseen ja yrityksen myymiseen/siirtämiseen seuraajalle, on sopimuksen piirissä. Yhteystiedot: maija.pitkonen@proagria.fi, 0400 461 707. Kaikessa muussa yritystoimintaan liittyvässä, mikä ei sisälly yritysneuvontasopimukseen, sysmäläisiä yrityksiä palvelee elinvoimatyön konsultti juri.nieminen@kuntavelho.fi, 044 978 4124.

Elinvoimatyöryhmä valmistelee kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle demokratian edistämiseen liittyvän kokeilun, joka on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 talousarviosta lähtien. Siinä yhdistettäisiin joukkorahoitusta, valtuutetun henkilökohtaista budjettia ja kuntalaisten osallisuuden vahvistamista. Mallin yksityiskohdat esitellään myöhemmin.

Yrittäjiltä on kysytty palautetta yrittäjäystävällisyydessä ja tärkeimmiksi kehittämiskohteiksi palautteen perusteella on nostettu hankinnat, tiedottaminen ja yritysystävällisyys. Yrittäjiä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin jokaisesta toimenpiteestä erikseen.

Ilolan alueella käynnistetään tarjouskilpailu alueen kehittämiseksi matkailutoimintaan. Kaava mahdollistaa runsaan rakennusoikeuden RM1 ja RM2 alueilla.

Talveksi 2019/2020 on tarkoitus toteuttaa ns. kaamosvalaistus LED-valoilla Sysmä taajamaan. Toteutusta varten järjestetään suunnittelukilpailu, josta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Lisätietoja antaa:
Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki, 044 713 4504, marketta.kitkiojoki@sysma.fi