Sysmän paikallisvaluutan nimeksi sysmä

22.12.2017 11:17

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Palvelut

Sysmäläisten paikallisvaluuttajärjestelmään tähän mennessä kirjautuneet yritykset kokoontuivat päättämään paikallisvaluutan nimen, vaihtokurssin ja säännöt 21.12.2017 klo 18 alkaen. Paikallisvaluutan nimeksi tuli sysmä ja lyhenteeksi S. Vaihtokurssiksi ehdotetaan eurosta paikallisvaluuttaan 1,05 ja yrittäjän vaihtaessa paikallisvaluutasta euroon 0,95. Sysmän kunnanhallitus vahvistaa päätökset.

Teknisen järjestelmän toimittaa Arantio Oy. Paikallisvaluuttaa voi käyttää mobiilisti QR -koodilla, tulostettavalla QR -koodilla tai suoraan paikallisvaluuttatililtä toiselle.

Paikallisvaluuttajärjestelmään on kirjautunut 21.12.2017 mennessä 23 yritystä, jotka kattavat laajasti eri toimialoja: Neiti Sievänen, Heleppi, Palmiina, Sysmän Kello ja Kulta, Starhill Stable, K-rauta Sysmä, K-Supermarket Suvituuli, Osuuskunta Taiteeko, Urheilu Valonen, Camping Sysmä, Ristelin tila, Erämaan Kutsu, Lähilehti, Suojoen Puutavaraliike, Kenkä-Markkala, Sairaanhoitaja Tuuli Toivonen, Sysmän Sähköpalvelu, Järvisen Liikenne, Neste Sysmä, Kiinteistö Oy Sysmän Vuokratalo, Oskari Peltola, Rantalan tila ja Rakennuspalvelu Tarvaala.

Kaikki sysmäläiset yrittäjät ja yhdistykset ovat tervetulleita mukaan. Seuraavassa vaiheessa paikallisvaluuttatilejä pääsevät avaamaan myös kuluttajat.

Hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto ja Sysmän kunta.

Jo kirjautuneiden yritysten puolesta toivotamme kaikille hyvää joulua!

Lisätietoja antaa:

Projektipäällikkö Juri Nieminen, juri.nieminen@kuntavelho.fi, 044 978 4124

Yrittäjä ja tekninen tuki Pekka Palm, pekka@heleppi.fi, 044 9982 131

kolikot