Sysmän verkoston huuhtelujuoksutukset aloitetaan Pohjois-Sysmän vesiosuskunnan alueella, veden keittokehotus on voimassa koko desinfioidussa verkostossa, tiedote 14.1.2022 klo 11

14.01.2022 10:21

Kategoria: Terveyspalvelut

Sysmän kunnassa 6.1. sattuneen putkirikon seurauksena saastuneen verkoston desinfiointi on saatu suoritettua koko verkoston alueella. Verkoston huuhtelut on suoritettu kirkonkylän ja Suopelto-Päijätsalon verkoston alueella torstaina.

Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan verkoston alueella huuhtelujuoksutukset kiinteistöillä voidaan aloittaa. Vettä juoksutetaan kaikista kiinteistön hanoista kunnes vesi ei enää haise kloorilta ja se on kirkasta. Desinfiointi voi irrottaa sakkaa verkostosta ja aiheuttaa veteen vierasta väriä. Juoksutuksen aikana voi verkostossa esiintyä painevaihteluita. Jos vettä ei hanoista tule, yritä jonkun ajan kuluttua uudelleen. Juoksutuksista on ohjeistettu tarkemmin Sysmän kunnan sivuilla julkaistussa ohjeessa. Ohjeet
Huuhtelujuoksutusten jälkeen vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti.

Muualla verkoston alueella asukkaiden  toivotaan käyttävän vettä ainoastaan välttämättömiin tarkoituksiin, jotta paine verkostossa saadaan pysymään riittävänä.

Veden keittokehotus on voimassa koko aiemmin saastuneen alueen verkostossa. Juomavesi ja ruoanvalmistukseen käytettävä vesi on keitettävä 5 minuutin ajan. Tarkempia ohjeita veden käyttöön keittokehotuksen aikana löytyy Päijät-Soten sivuilta  veden kayttoohjeita-keittokehotuksen-aikana-v1.pdf (paijat-sote.fi) .

Näytteenotto desinfioinnin onnistumisen valmistamiseksi aloitetaan 17.1.2022.

Henkilöitä, jotka epäilevät saaneensa oireita juotuaan saastunutta vettä, pyydetään olemaan yhteydessä Sysmän sote-keskukseen ja viikonlopun aikana Akuutti24:n päivystykseen.

Asiasta kerrotaan seuraavan kerran perjantaina 14.1. klo 16 mennessä.

Lisätietoja:
Sysmän kunnan vesi- ja viemärilaitos, Raija Hänninen p. 044 713 4511 (klo 9-16)
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Ympäristöterveyskeskus, terveydensuojeluinsinööri Pirjo Takku, p. 044 482 0301 (klo 8-16)