Tilat ja laitteet

TIETOKONEET

Kirjastossa on asiakaskäytössä neljä tietokonetta, joissa on mm. Office-ohjelmat sekä tulostusmahdollisuus. Yhdellä tietokoneella on Paint Shop Pro –ohjelma sekä skanneri ja polttava cd-asema. 

MONITOIMILAITE

Kirjaston palvelutiskin läheisyydessä sijaitsevalla monitoimilaitteella voit tulostaa, kopioida ja skannata. Tulosteet ja kopiot ovat maksullisia: A4-kokoiset mustavalko 40 snt/kpl, väri 60 snt/kpl sekä A3-kokoiset mustavalko 50 snt/kpl ja värilliset 1 €/kpl. Skannaaminen on maksutonta.

DIGITOINTIVÄLINEET

Voit varata käyttöösi laitteet VHS-videotallenteiden, C-kasettien tai LP-levyjen digitointiin. Kuvien, negatiivien, diojen ja asiakirjojen digitointiin on skanneri. Varaukset asiakaspalvelusta tai p. 044 7134530.

MIKROKORTTIEN LUKULAITE

Kirjastossa voi tutkia Sysmää koskevia kirkonkirjoja mikrokorttimuodossa. Lisäksi meiltä löytyy Asikkalan, Hartolan, Heinolan kaupunkiseurakunnan sekä Heinolan maaseurakunnan SSS-kortteja. Aika kannattaa varata etukäteen.

NÄYTTELYTILAT, VITRIINIT JA NÄYTTELYSERMI

Haluatko esitellä omaa harrastustasi tai keräilykokoelmaasi? Ripustettaville näyttelyille on tilaa eri puolilla kirjastoa. Meillä on kaksi lasivitriiniä pienimuotoisiin esittelyihin. Sermiä voi varata pienille valokuva- yms. näyttelyille.  Voit kysyä vapaita aikoja oman kokoelman esille tuomiseksi virkailijoilta p. 044 7134530.

KÄYTETTÄVISSÄ OLEVAT TILAT

KOKKO -kirjastosalissa voi järjestää yleisötapahtumia. Kirjahyllyjä siirtämällä tilaa järjestyy noin 40-60 henkilön tilaisuuksille. Salissa on lisäksi piano. 

Kokous- ja neuvottelutila ILOLA on sopiva n. 15 henkilön tilaisuuksiin. Tila on varustettu isolla näytöllä, johon voi kytkeä oman tietokoneen. ILOLA on varattava etukäteen. Siirrettävä valkokangas ja videotykki saatavana myös. 

Pienryhmätila PAPULAan mahtuu n. 10 henkeä. Tilassa on jääkaappi, veden- ja kahvinkeitin sekä mikroaaltouuni. Papula on kirjaston asiakkaiden vapaasti käytettävissä eväiden syömistä varten, joten tilaa ei varata kuin poikkeuksellisesti rajoitettuun käyttöön.

ELLILÄ -huone sopii parin hengen kokoontumisiin ja elokuvien katseluun. Tilassa on televisio, dvd-soitin, reilun kokoinen tv-näyttö sekä langattomat kuulokkeet. Ellilää ei varata rajoitettuun käyttöön kuin poikkeuksellisesti.

Kirjaston yläkerrassa sijaitsee hiljaiseen työskentelyyn ja opiskeluun tarkoitettu Toimistohotelli. Se on käytettävissä omatoimisesti vuoden jokaisena päivänä klo 07-21. Tilan käyttö kirjaston omatoimiajalla edellyttää kirjastokorttia, PIN-koodia sekä asiakassopimuksen allekirjoittamista.

Näyttelytilojen ja tilavarausten tarkempiin käyttösääntöihin voit tutustua tästä.

Tilojen käyttömahdollisuudesta sekä varauksista voi tiedustella kirjaston henkilökunnalta puhelimitse 044 7134530 tai sähköpostilla kirjasto@sysma.fi