Ympäristöviikko

Päijät-Hämeen Ympäristöviikko 5.-11.6.2023  

Päijät-Hämeen Ympäristöviikkoa vietetään 5.-11.6.2023 teemalla kestävä elämäntapa. Mukana Ympäristöviikossa on nyt ensimmäistä kertaa koko Päijät-Häme eli Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä!

Lisätietoja oisoitteesta www.ymparistoviikko.fi

27. Ympäristöviikon teemana on Kestävä elämäntapa. Kestävällä elämäntavalla tarkoitetaan sellaista elämäntapaa, joka säästää energiaa ja luonnonvaroja. Suomalaiset kuluttavat noin neljä kertaa enemmän luonnonvaroja kestävään kulutuksen tasoon verrattuna.

Kestävän elämäntavan valinnat kuuluvat meille kaikille. Kaikki kestävän elämäntavan ohjeet eivät kuitenkaan sovi jokaiselle ja saattaa olla vaikeaa löytää itselleen sopivat kestävät mallit. Ympäristöviikolla pohditaan, mitkä teot ovat vaikuttavimpia ja mitkä helpoimpia omaksua pysyväksi osaksi jokapäiväistä elämää.


Ju­lis­te­kil­pai­lu

Julistekilpailulla etsitään kuvaa Päijät-Hämeen Ympäristöviikon 2023 julisteeseen.

Teema
Vuoden 2023 teemana on Kestävä elämäntapa. Julisteen toivotaan herättävän ajatuksia teemasta ja sopivan kaiken ikäisille katsojille.

Toteuttamistapa
Kuvan toteuttamistapa ja tyyli on vapaa. Huomioi kuvan painatettavuus ja toimivuus julisteena työtä suunnitellessa. Mieti tarkasti tekstin tarpeellisuutta, anna kuvan kertoa. Juliste painetaan pystysuunnassa kokoon A3.

Koulu tai oppilas itse voi lähettää kilpailuun kaikki sitä varten tehdyt työt. Töiden taakse merkitään tekijän nimi, ikä, luokka ja koulun nimi, sekä koulun yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot.

Aikataulu ja palkinnot
Osallistuvien töiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 8.5.2023 klo 16

  • Työn voi tuoda Sysmän kunnan asiointipisteelle, Valittulantie 5, Sysmä
  • Lähettää sähköpostilla anni-sofia.katila@sysma.fi
  • Lähettää postilla Sysmän kunnanvirasto/Anni-Sofia Katila, Valittulantie 5, 19700 Sysmä

Voittajan valinta
Kaikissa kunnissa valitaan oma kuntavoittaja ja näistä voittajista alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki osallistuneet työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Osallistumalla kilpailuun tekijä antaa luvan työnsä käyttämiseen seudullisen Ympäristöviikon julisteessa sekä muussa mahdollisessa ympäristöviikkomateriaalissa.

Kilpailuun osallistuneita töitä ei palauteta, ellei niin ole sovittu etukäteen. Kirjoita opettajan yhteystietojen yhteyteen selkeästi, jos haluat työsi takaisin. Opettajan/oppilaan tehtävä on sopia tarkemmin työn palautuksesta jo ennen Ympäristöviikkoa.