Markkinat

Markkinat Sysmässä

Sysmässä on kahdet isot markkinat vuosittain. 

Hulluin Lauantai, aina koulun loppumisesta seuraava lauantai.  Hulluin Lauantai on Sysmän Yrittäjät Ry:n alkuunpanema ja edelleen hoitama yhden päivän markkinatapahtuma.  Tapahtuman alussa paikkakunnan yrittäjät myivät ns. epäkuranttia tavaraa hullun halvoin hinnoin, sellaista, joka ei oikein ollut mennyt kaupaksi, mutta vuosien saatossa tapahtuma on paisunut ja levinnyt ja nykyään mukana on markkinakauppiaita ympäri Suomen.

Uotinmarkkinat, aina heinäkuun viimeinen lauantai. 
Uotinpäiviä on vietetty vuodesta 1969 alkaen ihan joka vuosi.  Uoti on sysmäläinen murremuunnos sanasta Olavi. Olavi on norjalainen viikinkikuningas (995-1030) ja hänelle on pyhitetty Sysmän keskiaikainen kivikirkko, Pyhän Olavin kirkko.
Uotinpäivät keräävät melkein 300 markkinakauppiasta vuosittain Sysmän Hyvien Ihmisten torille ja torin läheisyyteen ja katujen varsille.

Patasudit Uotinpäivät

Muut tapahtumat

Kirjakyläpäivät, Sysmän Kirjakyläyhditys ry:n järjestämät kesäiset kirjamyyntipäivät Hyvien Ihmisten torilla. Myynnissä on vanhoja ja uusia kirjoja ja ohjelmassa kirjalijatapaamisia ja musiikkia. 

Kesän 2022 Kirjakyläpäivät järjestetään 8.-9.7.2022 klo 9-17. Paikkavaraukset: Sysmän Kirjakyläyhdistys ry / puheenjohtaja Riikka Junttila, p. 040 778 2228, sähköposti: riikka.junttila@outlook.com.

Toripaikat muina aikoina

Toripaikkojen varauksiin liittyvät yhteydenotot mieluiten tekstiviestillä: Sisustuskahvila Lintan Kammari, puh. 0400 497 102.