Ohrasaari

 

Ohrasaaren juoksuportaat

Ohrasaareen on kenen tahansa helppo mennä. Se sijaitsee aivan Sysmän kirkonkylän tuntumassa Majutveden kirkkolahden rannalla. Ohrasaaren pinta-ala on 26,1 ha ja sen korkein kohta on 25 m Päijänteen pinnasta.

Ohrasaaressa on runsaasti toimintoja kaikenlaiseen liikuntaan: 9 korinen frisbeegolfrata, hiihtoladut, maastopyöräreitti, suunnistusrata sekä kesällä 2017 rakennetut harjoitteluportaat lintutornin yhteydessä. Lisäksi saaren eteläpäässä sijaitsee kunnan omistama sauna ja nuotiopaikka, pihapiiristä löytyy myös ulkohuussi retkeilijöiden käyttöön.

Pientä saunaa voivat kuntalaiset vuokrata, katso Saunan käyttö säännöt

Ohrasaaressa on 2700 m pitkä valaistu pururata, jonka varrella on kuntoiluvälineitä ja 1700 m pitkä saaren ympäri kiertävä polku. Tätä saaren ympäri kiertävää polkua sanotaan "koirapoluksi". Koiria saa viedä Ohrasaareen, mutta ei koskaan tehdylle ladulle. Koirat täytyy myös pitää kiinni polulla kuljettaessa. Talvella koiria onkin helppo kuljettaa jäälle tehdyllä jääpolulla.

Saaressa on lintutorni ja valaistu pulkkamäki. Saaren puusto käsittää tavallisimpien puulajien lisäksi runsaasti istutettuja jalopuita. Saaren ympärillä on talvisin myös 2 km pitkä jäälatu ja 7,5 km:n mittainen Majutveden hiihtolenkki. Ohrasaaressa pääsee hiihtämään, vaikkei lunta olisi satanutkaan, siellä on mahdollista tykittää latu heti kun maa on jäätynyt. Tykkilumilatu on tarkoitettu harrastelijoille, ei siis kilpailijoille. Tämä latu on meno-paluu latu, reunoilla kulkee perinteisen tyylin hiihtäjien urat ja keskellä luistelutyylin ura. Latu on 1,5 km pitkä ja valaistu.

Ohrasaaren aluetta on kunnostettu vuoden 2021 aikana ELY-keskuksen myöntämällä rahoituksella.