Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Uudet asiakkaat

Avoimen Webin linkki

Palvelu ei edellytä tunnistautumista pankkitunnuksin. Täällä voi tehdä

- kunnallisen varhaiskasvatushakemuksen
- siirtohakemuksen varhaiskasvatuspaikan vaihtamisesta
- arvion varhaiskasvatusmaksusta valtakunnallisten maksupäätösten mukaan
- sähköisen tiedoksiannon hyväksymisen, jolloin päätösten valmistumisesta tulee sähköpostiviesti molemmille huoltajille. Päätöksen voi nähdä ja tulostaa tunnistaumalla palveluun alla olevan linkin kautta
 

Jos et voi asioda sähköisesti, tulostettava hakulomake löytyy Varhaiskasvatuksen lomakkeet -valikosta, paperisia hakulomakkeita saa myös varhaiskasvatuspäälliköltä tai päiväkoti Kastellista.

 

Nykyiset asiakkaat

Varhaiskasvatuksen WEB

Tunnistautumista vaativat sähköiset palvelut

Palvelu vaatii tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sekä voimassa olevaa varhaiskasvatuksen asiakkuutta, jolloin perhetiedot tulevat valmiiksi asiointipalveluun varhaiskasvatuksen asiointijärjestelmästä. (tuetut selaimet: Chrome, kolme uusinta versiota, Firefox, kolme uusinta versiota)

Täällä voi tehdä:
- kunnallisen varhaiskasvatushakemuksen
- muutoshakemuksen kunnallisen varhaiskasvatuspaikan tai -ajan vaihtamisesta 
- puhelin- ja sähköpostiyhteystietojen muutoksen
- arvion varhaiskasvatusmaksusta valtakunnallisten maksusääntöjen mukaan
- korkeimman varhaiskasvatusmaksun hyväksymisen
- tuloselvityksen liittämällä tulotositteet palveluun
- hoitopaikan irtisanomisen. Hoitopaikan irtisanominen katkaisee hoitosuhteen ja uutta paikkaa on haettava voimassa olevien hakuehtojen mukaisesti.
- sähköisen tiedoksiannon hyväksymisen, jolloin päätöksen valmistumisesta lähetetään sähköposti ja/tai tekstiviesti molemmille huoltajille. Asiakkaan on ylläpidettävä yhteystietojaan tämän palvelun kautta. Sähköiset päätökset otetaan käyttöön sitä mukaa, kun asiakas on antanut suostumuksen sähköiseen tiedoksiantoon.
- sähköiset palvelu- ja maksupäätökset nähtäväksi ja tulostettavaksi.

Hoitokaikasovellus

Tieto Edu Appista  on julkaistu uusi mobiiliversio. Uusi versio on saatavilla  App Storessa ja  Google Play -kaupassa.  Päivitetty versio on otettava käyttöön, jotta Tieto Edu App toimii huoltokatkon jälkeen.

 

Linkki hoitoaikasovellukseen

Sähköinen hoitoaikavaraus on otettu käyttöön Sysmän kunnan varhaiskasvatuksessa 14.3.2018 alkaen. Sähköinen hoitoaikavaraus toimii joko web-selaimella tai puhelimeen ladattavan sovelluksen (Tieto Edu) kautta. Hoitoaikasovellukseen pääset yllä olevasta linkistä tai vaihtoehtoisesti voi puhelimeen asentaa sovelluksen Tieto Edu hakemalla sen sovelluskaupasta (Google Play / Applen App Store).

Sovellus on helppokäyttöinen ja sen kautta vanhemmat voivat seurata ajantasaisesti lapsen toteutuneiden hoitoaikojen kertymistä. Ainoastaan viralliset huoltajat pääsevät sovellukseen ilmoittamaan hoitoaikoja. Tunnistautuminen tapahtuu joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella. Apua hoitoaikasovelluksen käytöstä saa tarvittaessa päiväkodin henkilökunnalta.

Hoitoajat ja/tai poissaolot ilmoitetaan sovelluksen kautta koko viikon (ma-su) osalta reilua viikkoa aikaisemmin sunnuntaina klo 23.59 mennessä. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä. Mikäli hoitoaikavarauksia ei ole lapselle tehty lukitusaikaan mennessä, katsotaan, ettei hoidolle ole tarvetta kyseisellä viikolla.

Hoitoaikasovellus lukkiutuu aina sunnuntaina klo 23.59, jonka jälkeen kahdelle seuraavalle viikolle ei pysty hoitoaikoja muuttamaan. Lukitusaikana muutoksia (hoitoaikojen lisäystä) hoitoaikoihin tehdään vain perustelluista syistä. Näitä ovat työstä tai opiskelusta johtuvat syyt. Näissä tilanteissa ota yhteyttä ryhmän henkilökuntaan.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella, jolloin henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan. Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa. (Esim. aamulla ennen klo 8.00 ryhmässä on vain yksi työntekijä, joten mikäli lapsi tarvitsee hoitoa jo ennen klo 8.00, se tulee varata) Hoitoaikoja voi ilmoittaa maksimissaan puoleksi vuodeksi eteenpäin. Kun on ilmoittanut yhden viikon hoitoajat, pystyy ne halutessaan kopioimaan seuraaville viikoille.Lapsen äkillisistä poissaoloista ja hoitoaikoihin liittyvistä poikkeuksista, esim. jos lapsi haetaan aikaisemmin hoidosta, ilmoitetaan edelleen tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla henkilökunnalle.

Lapsen äkillisistä poissaoloista ja hoitoaikoihin liittyvistä poikkeuksista, esim. jos lapsi haetaan aikaisemmin hoidosta, ilmoitetaan edelleen tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla henkilökunnalle.

Tarvittaessa ota yhteyttä varhaiskasvatuspäällikköön puh. 044 7134 535